Kültür ve Edebiyat Topluluğu Gelibolu Gezisi Düzenledi

Yetiştirdiği alim, şair, hattat ve musikişinaslarla kültür tarihimizde önemli bir yeri olması nedeniyle Kültür ve Edebiyat Topluluğu öğrencileri tarafından 17 Aralık’ta Gelibolu Gezisi düzenlendi. Türk edebiyatının önemli isimlerinden Namık Kemal’in Bolayır’daki mezarını ziyaret ile başlayan geziye Süleyman Paşa Türbesi, Şerbetçi Baba Türbesi, Yazıcızade Mehmet Efendi Türbesi, Çilehane, Namazgah, Bayraklı Baba, Piri Reis Müzesi gibi önemli yerler ile devam edildi. Aynı zamanda 17 Aralık’ın Şeb-i Arus günü olması nedeniyle topluluk üyelerinin Mevlana ve Mevlevilik ruhunu hissetmelerini sağlamak amacıyla Gelibolu Mevlevihanesi de ziyaret edilip öğrencilere Mevlevilik ve Mevlevihaneler hakkında bilgi verildi.