Prof. Dr. İsmail Çetişli Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün Etkinliğine Katıldı

resim525181

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Hisar Topluluğu'nun hazırladığı programa Prof. Dr. İsmail Çetişli konuşmacı olarak katıldı. ÇOMÜ Rektör Yardımcısı ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ramazan Gülendam'ın açılış konuşmasını yaptığı programa ÇOMÜ akademik ve idari personelinin yanı sıra pek çok öğrenci katıldı.

Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Çetişli'nin katıldığı program, Troia Kültür Merkezi'nde iki aşamada gerçekleştirildi.

Prof. Dr. İsmail Çetişli, programın sabahki kısmında ''Edebiyat Dersi: Edebiyatın Mahiyeti ve Nitelikleri'' başlıklı konuşmasında edebi eserin dayandığı temel ilkeleri anlattı. Öğrencilere yönelik düzenlenen sabahki program, soru-cevap şeklinde bitti. Bu programın ardından Çetişli, kitaplarını imzaladı.

Öğleden sonra saat 14.00'te başlayan ikinci program, ''Türk Şiirinde Hz. Peygamber'' başlığını taşıyordu. Hz. Peygamber imgesinin-sembolünün Tanzimat sonrası Türk şiirinde kazandığı değer ve anlam üzerine gerçekleşen konferansa ilgi büyüktü. Konferansın ardından Çetişli'ye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gülendam, Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Olcay Hisar ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Caner tarafından plaket ve çeşitli armağanlar verildi.