Ölümünün 40.Yılında Aşık Veysel'i Anma Konseri Gerçekleşti

resim548472

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nün birlikte düzenlemiş oldukları ''Ölümünün 40. Yılında Aşık Veysel'i Anma Konseri'', Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Konser Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Yüce, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Yunus Eryaman, çok sayıda akademik personel ve öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar Eğitimi (GSE) Bölümü Başkanı Doç. Dr. Alaattin Canbay tarafından düzenlenen konsere Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz Şengül de konuk sanatçı olarak katıldı. Güzel Sanatlar Eğitimi (GSE) Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerinin seslendirdikleri 'Veysel Türküleri' dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Gecenin kapanış konuşmalarında Çanakkale Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Aşık Veysel'in bu ülke için ortak bir değer olduğunu ve Anadolu insanı için maya vazifesi gördüğünü belirtti.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Yüce konuşmasında, programı hazırlayanlara teşekkür ederek, Aşık Veysel'in türkülerinin hem geleneksel hem de modern tarzda sunulan yorumlarını beğendiğini ifade etti.