İrfan Değirmenci ÇOMÜ'deydi

Ünlü haber spikeri İrfan Değirmenci, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve ÇOMÜ Hisar Topluluğu'nun davetlisi olarak ''İletişim Dünyasının Perde Arkası'' isimli bir seminer vermek için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne geldi.

İrfan Değirmenci, program öncesi Kampüs FM'de bir programa katılırken ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'i de makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası Rektör Laçiner, İrfan Değirmenci ile ÇOMÜ Kütüphanesini gezdi. ''Şehitler İçin Bir Milyon Kitap Kampanyası hakkında bilgiler aktaran Laçiner, İrfan Değirmenci'ye ÇOMÜ Kütüphanesi'ne yaptığı kitap bağışı dolayısıyla teşekkür belgesi verdi.

Değirmenci ÇOMÜ Basın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü'ne verdiği röportajda; ''Çanakkale Milletimizin Ortak Hisse Senedidir'' dedi ve ekledi:

''Çanakkale'ye geldiğimizde şehrin girişinde ''Türkiye'nin Manevi Başkenti'' yazıyordu. Çok doğru bir tanımlama olmuş. Çanakkale bizim ortak paydamız, milletimizin ortak hisse senedidir. ÇOMÜ'de burada yükselen bir yıldız. Bu şehre böylesine bir üniversite yakışırdı. 7 gün 24 saat açık kütüphanesi, kitap sayısı ve dahası Şehitler İçin 1 Milyon Kitap Kampanyası herkesin dikkatini çekiyor. Ben de canlı yayında çağrı yaparak ÇOMÜ'yü en büyük kütüphane haline getirmede destek olacağım. Bu şehrin manevi atmosferi çok farklı ve üniversite bu manevi sorumluluğu fazlasıyla yerine getiriyor.''

İrfan Değirmenci daha sonra Troya Kültür Merkezi'nde öğrenciler ile bir araya geldi. Programa Rektör Laçiner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özdemir, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Değirmenci mesleği ve hayatı üzerine deneyimlerini öğrenciler ile paylaşırken program sonunda Değirmenci'ye plaket takdimi yapıldı ve hediye verildi.