Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları

Kurumumuz   Bilim  İnsanı   Destek  Programları Başkanlığınca   ön   lisans   ve   lisans öğrencilerinin, ülkemizin  ihtiyaç  duyduğu  tüm  alanlarda  bilimsel  çözümler  üretmelerini  ve  bu doğrultuda  bilgi  ve  becerilerini  arttıracak  projeler  geliştirmelerini teşvik  etmek  amacıyla  2242 Üniversite ÖğrencileriAraştırma Proje Yarışmaları düzenlenmektedir. 2020 yılında sekizinci kez düzenlenecek   olan   söz   konusu  yarışmanın ilanı   www.tubitak.gov.tr/bideb/2242   adresinde yayınlanmış  olup,  başvurular  18  Şubat  -  16  Mart  2020  tarihleri  arasında  e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden çevrimiçi olarak alınacaktır. Akıllı Şehirler ve Ulaşım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Eğitim, Enerji ve Çevre, Gıdave  Tarım,  Makine  İmalatı  ve  Otomotiv,  Sağlık,  Savunma,  Uzay  ve  Havacılık,  Sosyal Yenilikçilik  ve  Girişimcilik  kategorilerinde  ve  30  farklı  tematik  alanda  düzenlenmektedir.