Öğrenciler İçin Hizmet Pasaportu

Üniversitemiz,   AB projeleri, uluslararası etkinlikler, konferans katılımı vb. nedenlerle yurtdışına gitmek isteyen öğrencilere 2006/21 sayılı, 02.03.2006 tarihli İçişleri Bakanlığı genelgesine dayanarak hizmet pasaportu (gri pasaport) sağlamaktadır. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmede, hizmet pasaportuna başvuruda bulunabilmek için ilgililerin görevlendirilmesinin de yapılması istenmektedir. Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yurtdışı görevlendirmelerinin yapılabilmesi için ilgili birimin eğitim ve öğretim programlarının aksatılmayacağının bölüm başkanının uygun önerisi üzerine, Fakülte ya da Enstitü Yönetim Kurullarının kararı ile Dış İlişkiler Koordinatörlüğü'ne iletilmiş olması gerekmektedir. Koordinatörlüğü'müze iletilen fakülte ya da enstitü yönetim kurullarının kararına istinaden, öğrencilerimize Rektör makam olurlu görevlendirme yazısı temin edilecektir.